Kiemelkedő szolgáltatásokkal várjuk Önt!

A Total-Balance Kft. fennállása óta (2002) önállóan végez magas szinten szaktanácsadási, mérési és beszabályozási tevékenységeket épületgépészeti rendszereken. Törekszünk a kiváló munkára, mivel a minőség a legfontosabb elvünk.

Légtechnikai mérés és beszabályozás

A tervezett légmennyiségek eléréséhez és az épület energia hatékony működtetéséhez elengedhetetlen a pontos értékekbeszabályozása. Cégünk számos méréshez szükséges műszerrel rendelkezik, melyek tökéletesen lefedik a légtechnikai beszabályozási igényeket.

Hidraulikai beszabályozás

A belsõ hőmérséklet és páratartalom, valamint az energia megtakarítás együttes megvalósításához komoly szerepet játszik a hidraulikai egyensúly beállítása. Cégünk különböző vízmennyiség mérésre alkalmas műszerrel rendelkezik, köztük ultrahangos áramlás mérővel is. Gyártó független cégként a piacon található összes beszabályozó szelep mérését el tudjuk végezni.

Egyéb tevékenységek

A Total-Balance Kft. számos tevékenységet végez, amelyek közül néhányat bemutatunk.

Hibadiagnosztikai mérések

Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően számtalan hibával találkoztunk, ezért ezen tapasztalatokat felhasználva nyújtunk segítséget partnereinknek meglévő és új épületeknél előforduló hibák felkutatásában.

Tömörség vizsgálat

Egy nem kellőképpen tömör rendszer rengeteg energia- és költségveszteség generál. A tervezési fázisnál meghatározott tömörségi fokozatok elérését méréssel kell bizonyítani, amely feltárja mind a szerelési, mind az anyag minőségi hiányosságokat. Ezen mérési eljárással többletköltség nélkül pénzt spórolhat a tulajdonos. Cégünk vállalja álpadlók, helyiségek, lakások, valamint légcsatorna rendszerek tömörség vizsgálatát.

Akusztikai mérések

Mind az átadáshoz, mind a hatósági engedélyekhez elengedhetetlenül szükséges környezetvédelmi szabványnak megfelelõ akusztikai mérés, mely a zajterhelés megfelelőségét igazolja. Ez magában foglal mind kültéri, mind beltéri akusztikai méréseket.

Klíma és komfort mérés

Kutatások igazolják, hogy az emberek munkavégző teljesítõ képessége csökken, amennyiben a belsõ mikro klimatikus állapotok nem megfelelőek (hőmérséklet, páratartalom, légcsere szám, huzathatás, CO2 koncentráció). Cégünk rendelkezik IAQ (Indoor Air Quality) méréséhez szükséges műszerekkel.

Füstmentes lépcsőházi mérések

Mind az átadáshoz, mind a hatósági engedélyekhez elengedhetetlenül szükséges füstmentes lépcsőházak szabvány szerinti mérése, jegyzőkönyvezése. Meglévő épületek esetében az új országos tűzvédelmi szabályzat előírja, hogy 5 évente, illetve a rendszerben történt javító jellegű változtatást követően újból el kell végezni ezen méréseket. 

Vizuális analízis

A láthatatlan láthatóvá tétele: Speciális füst segítségével vizsgáljuk a levegő áramlását mind a befúvó elemnél , mind a helyiségen belül. Garázsok, parkolóházak füst szimulációs vizsgálata is elvégezhető.

Állapotfelmérés és konzultáció

Szaktanácsadás

A tervezési és kivitelezési fázisban is támogatjuk partnereinket a rendszer elemek helyes megválasztásában, a szakszerű kivitelezésben, gyakori hibák elkerülésében. Gyártó független cégként a piacra való teljes rálátással, nagy szakértelemmel, több évnyi tapasztalattal állunk rendelkezésére.

Állapotfelmérés és újrabeszabályozás

Cégünk vállalja régebbi épületek állapotfelmérését (lég- és vízoldali mennyiségek mérését), a jelenlegi igényekhez való áttervezését, és újbóli beszabályozását. Különböző hálózat méretező szoftverrel rendelkezünk, mellyel a meglévő épületeket könnyedén tudjuk optimalizálni.